هوو سيني زماني شرين كرمانجي ئه ميناندني عكسان وه

یادگیری تصویری الفبای زبان کُردی کُرمانجی – Elfabêya Kurmancî

الفبای کردی کرمانجی از ۳۱ حرف (tîp) تشکیل شده که جلادت بدرخان زبانشناس کرد آن را تنظیم نمود. این حروف به ترتیب زیر هستند:

A, B, C, Ç, D, E, Ê, F, G, H, I, Î, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, Ş, T, U, Û, V, W, X, Y, Z

در این رابطه می توانید مطالب زیر را ببینید:    

الفبا (Alfabê) - مقایسه الفبای انگلیسی و کرمانجیالفبای کرمانجی (با تصویر) - الفبای کردی (کرمانجی) ALFABEYA KURDÎ – (روی هر کدام کلیک کنید)

در این مطلب ۵ حرف دیگر (Ç, P, T, K نشاندار و (غ) و معادل آن ها در فارسی) به صورت قراردای و صرفا جهت آشنایی ذکر شده اند که در الفبای رسمی و استاندارد کرمانجی وجود ندارند ولی در گفتار درصد مهمی (گاهی تا ۵۰% و بیشتر)  را تشکلیل می دهند. این حروف قراردادی در اینجا فقط جهت تمایز از لحاظ تلفظ در گفتار با حروف Ç, P, T, K و X ذکر شده اند وگرنه این حروف نه در نرم افزار های تایپ زبان کرمانجی وجود دارند و نه در نوشتن به کار می روند (آوردن تمام این حروف در نوشتار باعث شلوغی و سردرگمی می شود). در عین حال نباید از نظر دور داشت که زیبایی و غنای زبان کرمانجی به بیان و ادای درست این حروف است . گاهی می بینیم افردای (به ویژه در خراسان) به دلیل عدم یادگیری کرمانجی از کودکی و یا آشنایی و تسلط اندک بر آن، قادر به ادای درست این حروف نبوده و تمام حروف را همانند (ت، پ، ک، چ و ق) در فارسی تلفظ می کنند و این امر باعث از بین رفتن اصالت و شیوایی بیان این زبان می گردد. واقعیت آن است که به تناسب لهجه های گوناگون زبان کردی (کرمانجی، سورانی و ..) حروف قراردادی دیگری غیر از ۳۱ حرف رسمی و استاندارد و این ۵ حرف (Ç, P, T, K نشاندار و ) در متون و کتابهای مختلف ذکر شده اند که هیچ کدام مورد قبول اکثریت نیست. در این رابطه می توانید به عنوان نمونه کتاب Zarê Zêrîn (زارێ زێرین) نوشته ی Arşek Baravî (ئارشه‌ک باراڤی) را ببینید. (این کتاب را می توانید از اینجا دانلود کنید)

دوباره عرض می کنیم که آوردن این حروف صرفا جهت آشنایی بوده و نباید به عنوان نقض و نفی الفبای استاندارد زبان کردی تلقی گردد، چرا که همان الفبای استاندارد و رسمی مورد قبول اکثریت را بیشتر قبول داریم و بر این باوریم الفبا تا حد امکان باید کوتاه باشد و استفاده از تمام این حروف باعث سردرگمی بیشتر می گردد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

   
   
   
   
   
   
   

———-

حروف دو صدایی (صدای نرم  و  خشک):              Tîpên  du dengî

در زبان کوردی حروف p, k , ç , t می‌توانند دارای دو صدا یا آوا باشند.این دو صدا را که معمولأ یا صدای نرم (deng nerm) و  یا صدای خشک (deng hişk) می‌نامند با حرکت لبها در هنگام تلفظ آن حرف قابل تشخیص است (در واقع یک حرف است با دو صدا، بستگی به چگونگی کاربرد آن در کلمه دارد). در بعضی متون کوردی هنگامیکه تلفظ حرف، صدای خشک را دارد، زیر حرف یک خط می‌کشند( مثل:  K, P, T, Ç )، که این خود تلفظ و خواندن آن کلمه در متن را برای خواننده واضح و بسیار ساده می‌کند. گاهی نیز همانند عکس های زیر علامتی بر روی آن می گذارند

مثال:

deng hişk

deng nerm

tîp

 (پارسال)par
‎(کهنسال) ‎‎‎pîr
(بینی) poz

 (قسمت) Par
(چربی) pî
(مو) por

P

(پوست) Çerm
(چوب دستی) ço
(مشتاق غذا، پر ولع) çil

(چهار) Çar
(برو، دستور رفتن به اسب) Ço
(چهل) ‎ Çil

Ç

(خیس) ter
(تو) tu
(تیشه) tevşo

 (سیر) Têr
(هیچکس) tu
(تور، شبکه)Tor

T

(کر، ناشنوا) ker
(کاه) ka
(پیر، کهنسال) kal
(اگر، کند) ku

 (خر) Ker
(کجاست) Ka
(نارس، خربزه) Kal
(که) ku

K

لازم است که چگو‌نگی نوشتن حروف دو صدایی و بطور کلی این قاعدهء املایی را در کتابهای آموزشی مدارس و همچنین فرهنگ لغت کوردی رعایت کرد. اما در راستای زبان محاوره‌ای در واقع پیدا کردن حرفی از دیدگاه الفبایی در این ارتباط لزومی پیدا نمی‌کند، چونکه با این قاعده حروف مذکور براحتی در جمله قابل تمییز دادن هستند.

حرف (Ç, P, T, K نشاندار و (غ))  در تمام مناطق کرمانج نشین دنیا تلفظ می شوند لیکن در الفبای استاندارد وجود ندارند. این حروف در متون استاندارد با همان حروف اصلی یعنی Ç, P, T, K و X نوشته می شوند :

 ———-

 

 

 

 

 

 

 
یادگیری زبان کُردی کُرمانجی
.
Hêvosîna Zimanê Kurdî Kurmancî
.
هێڤۆسینا زمانێ کوردی کورمانجی    

════════════════════════════════════

******

مطالب مختلف در رابطه با یادگیری زبان کُردی کُرمانجی را در صفحات زیر ببینید. روی هر شماره کلیک کنید. مطالب جدیدتر در صفحه یک قرار دارند:

۱۰

۹

۸

۷

۶

۵

۴

۳

۲

۱

۲۰

۱۹

۱۸

۱۷

۱۶

۱۵

۱۴

۱۳

۱۲

۱۱

۳۰

۲۹

۲۸

۲۷

۲۶

۲۵

۲۴

۲۳

۲۲

۲۱

 

******

هم چنین مقالات و پژوهش های مختلف در رابطه با زبان کردی کرمانجی Zimanê Kurdî (Kurmancî  را در صفحایت زیر ببینید

یک

دو

سه

چهار

 

 

 

 

 

 

******

 در صفحات زیر نیز مباحث مربوط به واژه شناسی کردی – کرمانجی – Peyvnasî Kurmancî را دنبال نمایید:

یک

دو

سه

چهار

 

 

 

 

 

 

******

  • در زیر یادگیری و دستور زبان کردی کرمانجی بر مبنای رسم الخط لاتین در ۱۳ درس جهت استفاده ی علاقه مندان ارائه شده است

-

*******

دانلود/ فایل های آموزش تصویری ساده و روان الفبای زبان کرمانجی (لاتین) – کلیک کنید

*******

راهنمای دانلود دانلود و دسترسی به مطالب سایت را از اینجا بخوانید

******

دانلود انواع موسیقی، آهنگ، فرهنگ لغت و کتاب کردی کرمانجی – کلیک کنید!

*******

دانلود و آموزش نصب نرم افزار نوشتن (تایپ) به زبان کُردی (کُرمانجی و سورانی)

اینجا را کلیک کنید

******

******

دانلود فرهنگ

دانلود فرهنگ لغت کرمانجی به انگلیسی باران رزگار (Baran Rizgar) کلیک کنید

کتاب زارێ زێرین Zarê Zêrîn نوشته ی ئارشه‌ک باراڤی Arşek Baravî در رابطه با بازنگری در نوشتار زبان کردی کرمانجی (لاتین)

دانلود کتاب

دانلود فرهنگ لغت کردی کرمانجی به فارسی (آزاد ماکویی و دوستان)

***

  • لازم به ذکر است که ابتدا باید نرم افزار کردی سازی صفحه کلید نصب شود و بعد از آن هر کدام از نرم افزار های کرمانجی و یا سورانی می تواند نصب شود که چگونگی نصب در لینک زیر توضیح داده شده است:

دانلود و نحوه نصب نرم افزار نوشتن لاتین زبان کرمانجی

الفبای زبان کردی کرمانجی

نام ماه های میلادی در زبان کرمانجی (کردی شمال)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

*** دانلود کتاب های آموزشی و مفید کردی کرمانجی ***

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

چند سایت مفید برای یادگیری زبان کردی کرمانجی

 در سایت زیر می توانید واژه ها و کلمات مختلف زبان کرمانجی را همراه با صوت و تصویر یاد بگیرید . کافیست بر روی هر موضوع کلیک کنید.

http://lexin.nada.kth.se/lang/trio/nk/nordkurdiska.htm

هم چنین سایت زیر که فقط تصویری می باشد:

http://decentius.hit.uib.no/lexin.html?ui-lang=eng&dict=kku&checked-languages=Kku&checked-languages=B

در لینک زیر می توانید سایر زبان ها از جمله دری، ترکی و غیره را نیز به طریق بالا مشاهده نمایید:

http://lexin.nada.kth.se/lang/trio/

سایت آقای علی بلخکانلو (آزاد ماکویی) نیز سایت مفیدی در این رابطه است.

فعل در زبان کُردی کُرمانجی‎

شما می توانید هزاران هزار فعل کُردی (دستور زبان کُردی) را در لینک زیر ملاحظه کنید که بر اساس حروف الفبا فهرست بندی شده اند، فقط کافی است روی هر کدام از آن حروف کلیک کنید و افعال مختلف همراه با تصریف آن را مشاهده کنید.

فعل در زبان کُردی کُرمانجی‎

 هم چنین لینک های زیر

برای مشاهده ی مطلب کلیک کنید



تاريخ : چهار شنبه 1 مرداد 1393 | 11:1 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

 

 

آنچه اکنون مرسوم است، تسبیحی است که سه ردیف 33 دانه‌‌ای در آن وجود داشته و یک سر تسبیح و دو حد فاصل نیز در آن وجود دارد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سایت شفقنا، آنچه از روایات استفاده می‌شود این است که در زمان ائمه(ع) تسبیح 34 دانه و 33 دانه وجود داشته است.

1. «وَ رَوَى عُبَیْدُ اللَّهِ بْنُ عَلِیٍّ الْحَلَبِیُّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع قَالَ لَا یَخْلُو الْمُؤْمِنُ مِنْ خَمْسَةٍ مِسْوَاکٍ وَ مُشْطٍ وَ سَجَّادَةٍ وَ مِسْبَحَةٍ فِیهَا أَرْبَعٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً وَ خَاتَمِ عَقِیقٍ»؛[1] امام موسی بن جعفر(ع) فرمود: مؤمن از پنج چیز بی‌نیاز نیست؛ مسواک، شانه، سجاده، تسبیح 34 دانه و انگشتر عقیق.

2. «قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى (ع) لَا تَسْتَغْنِی شِیعَتُنَا عَنْ أَرْبَعٍ خُمْرَةٍ یُصَلِّی عَلَیْهَا وَ خَاتَمٍ یَتَخَتَّمُ بِهِ وَ سِوَاکٍ یَسْتَاکُ بِهِ وَ سُبْحَةٍ مِنْ طِینِ قَبْرِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ ع فِیهَا ثَلَاثٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً مَتَى قَلَبَهَا ذَاکِراً لِلَّهِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ حَبَّةٍ أَرْبَعِینَ حَسَنَةً وَ إِذَا قَلَبَهَا سَاهِیاً یَعْبَثُ بِهَا کَتَبَ اللَّهُ لَهُ عِشْرِینَ حَسَنَة»؛[2]

امام کاظم (ع) فرموده است: شیعیان ما از چهار چیز بى‌‏نیاز نیستند، حصیرى که بر آن نماز بگزارند و انگشترى که در دست کنند و مسواکى که با آن مسواک کنند و تسبیح از تربت سید الشهداء(ع) که داراى 33 دانه باشد، هرگاه با آن ذکر بگویند خداوند برایشان در قبال هر دانه آن چهار حسنه مى‌‏نویسد و هر گاه بدون این‌که ذکر بگویند، با آن تسبیح بازى کنند، خداوند براى آنان 20 حسنه می‌نویسد.

این دو روایت با هم منافاتی ندارند؛ و اگر جایی 34 دانه گفته شده به این جهت بوده که مهره بزرگ رشته تسبیح را که بالای همه مهره‌ها است، ‌به حساب آورده‌اند و آنجایی که 33 دانه ذکر شده، این مهره به حساب نیامده است؛ محمدتقی مجلسی(پدر علامه مجلسی) در این‌باره می‌نویسد: «سى و سه دانه اصل و یکى بر فوق همه و این تسبیح مولاة و واجب الاطاعة و المحبة ما فاطمه زهرا (صلوات اللَّه علیها) است؛ چون حمزه شهید شد آن‌حضرت از خاک قبر حمزه این تسبیح را ساختند و بعد از هر نمازى به آن تسبیح می‏کردند».[3]

آنچه اکنون مرسوم است، تسبیحی است که سه ردیف 33 دانه‌‌ای در آن وجود داشته و یک سر تسبیح و دو حد فاصل نیز در آن وجود دارد.

[1]. شیخ مفید، محمد بن محمد، کتاب المزار(مناسک المزار)، محقق و مصحح: ابطحى، محمد باقر، ص 152، کنگره جهانى هزاره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413 ق.‏

[2]. شیخ طوسى، محمد بن حسن، ‏تهذیب الأحکام، محقق و مصحح: موسوی خرسان، حسن، ج 6، ص 75، دار الکتب الإسلامیة، تهران‏، چاپ چهارم، 1407 ق‏.

[3]. مجلسی، محمدتقی، لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح فقیه، ج 3، ص 443، مؤسسه اسماعیلیان، قم، چاپ یوم، 1414ق.



تاريخ : چهار شنبه 1 مرداد 1393 | 9:50 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، نرم‌افزار چند‌رسانه‌ای «پيشوای عدالت» گنجينه‌ای گران‌سنگ از محتوای نوشتاری‌، شنيداری و ديداری با محيطی كاربرپسند و دارای ارزش‌های بالای زيبايی‌شناختی پيرامون و‌جود مبارك حضرت اميرالمؤمنين علی(ع‌) است كه توسط ‌مؤسسه هنر ناب اسلامی تهيه و توليد شده است.

 

نسخه نخست اين محصول به ‌مناسبت عيد سعيد غديرخم در آذرماه سال نوآوری و شكوفايی(1387) و نسخه 1.1 اين نرم‌افزار در تيرماه 1388 به مناسبت ميلاد آن حضرت و نسخه 1.2 آن به مناسبت عيد سعيد غديرخم در آذرماه سال اصلاح الگوی مصرف(1388) ارائه شد. در آستانه عيد غديرخم‌، در آبان‌ماه 1391‌، نسخه 1.3 با تغييرات و ارتقاء‌های بسيار نسبت به نسخ پيشين‌، توليد و عرضه شده است.

 

بخش‌های اصلی اين محصول شامل زندگی‌نامه در قالب متن است كه اين قسمت شامل 13 بخش درباره مراحل گوناگون زندگی اميرالمؤمنين علی(ع) از ولادت تا شهادت ايشان است. فضائل و مناقب، قسمت ديگری از اين نرم‌افزار است كه شامل 11 بخش پيرامون ويژگی‌ها و فضائل حيدر كرار(ع) و اشعاری در وصف ايشان است.

 

دانشنامه امام علی‌(ع) در قالب متن نيز قسمت ديگری از اين نرم‌افزار است كه شامل متن كامل دوازده جلد كتاب دانشنامه امام علی(ع) نوشته محمد محمدى رى‌شهرى و نهج‌البلاغه است كه شامل متن كامل نهج‌البلاغه به تفكيك خطبه‌ها، نامه‌ها و كلمات قصار با ترجمه آيت‌الله مكارم‌شيرازی است. غدير و ولايت شامل 13 بخـش پيرامون ابعاد مختلف واقعه مبارك غديرخم و ولايت و بانك مقالات شامل 9 مقاله برگزيده در موضوعات مختلف مرتبط با حضرت امام علی(ع) از ديگر بخش‌های اين نرم‌افزار است.

 

بخش ديگر‌ اين نرم‌افزار تماشاخانه است كه شامل 7 نماهنگ بازنمايی واقعه غديرخم، مستند محل واقعه تاريخی غدير‌، حبّ علی، علی عالی (با صدای ملاباسم كربلايی)، امام علی(ع) با صدای اميرمحمد متقيان)، نبیّ و ما را به محبت علی بخشيدند است. حكايات تصويری در قالب‌ فلش شامل 10 داستان از زندگی امام اول شيعيان به صورت نيمه‌متحرك ديگر بخش‌های آن است.

 

شنيدنی‌ها در اين نرم‌افزار شامل متن شنيداری خطبه پيامبر(ص) در روز غدير به دو زبان عربی و فارسی و به همراه نمايش متن نوشتاری(22 قطعه - بيش از 160 دقيقه)‌، سخنرانی پيرامون اميرالمؤمنين(ع) (6 قطعه - بيش از 55 دقيقه)‌ شعرخوانی در وصف پيشوای عدالت(6 قطعه - بيش از 35 دقيقه)‌، مديحه‌سرايی در جشن عيد غدير(21 قطعه - بيش از 90 دقيقه)‌، مديحه‌سرايی در ميلاد مولود كعبه(35 قطعه - بيش از 175 دقيقه)‌، كه در مجموع بيش از 515 دقيقه است در اين نرم‌افزار وجود دارد.

 

مجموعه عكس نيز در اين نرم‌افزار گنجانده شده است كه به بخش‌هايی از جمله نجف در كادر، شامل تصاوير قديمی نجف اشرف (33تصوير)، نماهايی از حرم شريف علوی(42 تصوير)، تصاويری از ضريح مطهر (21تصوير) تقسيم شده است. بخش هدايای ناب از قسمت‌های جالبی است كه در اين نرم‌افزار قرار گرفته كه شامل نرم‌افزار خطابه غدير برای تلفن همراه، نرم‌ا‌فزار موبايل «نهج‌البلاغه»، نرم‌افزار موبايل «نهج‌البلاغه موضوعی»، كتاب موبايل «علی، صدای عدالت انسانی»، والپيپرهای علوی(57 طرح)، محافظ صفحه نمايش، پيامك‌های بزرگترين عيد اسلام، مسابقه غديريه و صلوات‌هايی برای زنگ موبايل( 25 صلوات با الحان و موسيقی های گوناگون) وجود دارد.

 

حق امتياز اين نرم‌افزار چندرسانه‌ای متعلق به مؤسسه فرهنگی ديجيتال «هنر ناب اسلامی» است و همه مراحل توليد آن در اين مؤسسه صورت گرفته. علاقه‌مندان برای تهيه اين محصـول و یـا سفـارش تولیـد آن با نـام و نشـان سـازمان خـود می‌توانيند با شمـاره 09127908987 تمـاس بگيرند يا به پايگاه اينترنتی مؤسسه هنر ناب اسلامی به نشانی www.honarenab.ir مراجعه كنند.



تاريخ : چهار شنبه 25 تير 1393 | 16:32 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

توصیه های مقام معظم رهبری در ماه رمضان

 تلاوت قرآن همراه با تأمل

دوستان سعی کنند در همه اوقات – به خصوص در ماه رمضان – تلاوت قرآن را از یاد نبرند. قرآن نباید از زندگی‌تان حذف شود.
تلاوت قرآن را حتماً داشته باشید؛ هر چه ممکن است. تلاوت قرآن هم، با تأمل و تدبر اثر می‌بخشد. تلاوت عجله‌یی که همین طور انسان بخواند و برود و معانی را هم نفهمد یا درست نفهمد، مطلوب از تلاوت قرآن نیست؛ نه این که بی فایده باشد – بالأخره انسان همین که توجه دارد این کلام خداست، نفس این یک تعلق و یک رشته ارتباطی است و خود همین هم مغتنم است و نباید کسی را از این طور قرآن خواندن منع کرد. لیکن تلاوت قرآنی که مطلوب و مرغوب مأمورٌبه است، نیست. تلاوت قرآنی مطلوب است که انسان با تدبر بخواند و کلمات الهی را بفهمد، که به نظر ما می‌شود فهمید. اگر انسان لغت عربی را بلد باشد و آن چه را هم که بلد نیست، به ترجمه مراجعه کند و در همان تدبر کند؛ دو بار، سه بار، پنج بار که بخواند، انسان فهم و انشراح ذهنی نسبت به مضمون آیه پیدا می‌کند که با بیان دیگری حاصل نمی‌شود؛ بیشتر با تدبر حاصل می‌شود؛ این را تجربه کنید. لذا انسان بار اول وقتی مثلاً ده آیه مرتبط به هم را می‌خواند، یک احساس و یک اشتباه دارد؛ بار دوم، پنجم، دهم که همین را با توجه می‌خواند، انتباه(توجه) دیگری دارد؛ یعنی انسان انشراح ذهن پیدا می‌کند. هر چه انسان بیشتر انس و غور پیدا کند، بیشتر می‌فهمد؛ و ما به این احتیاج داریم.
منبع: بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیات دولت، ۱۷/۰۷/۱۳۸۴٫

ضیافت خاصان پروردگار
شروع ماه مبارک رمضان، در حقیقت عید بزرگی برای مسلمانان است و جا دارد که مَؤمنین، ورود این ماه را به هم تبریک بگویند و یکدیگر را به استفاده هر چه بیشتر از این ماه توصیه کنند. چون ماه ضیافت الهی است، در این ماه فقط مؤمنین و کسانی که اهل ورود در این ضیافتند، بر سر سفره پروردگار منّان و کریم می‌نشینند. این، غیر از سفره عام کرم الهی است که همه انسان‌ها، بلکه همه موجودات عالم از آن بهره‌مندند؛ این سفره خواص و ضیافت خا



تاريخ : شنبه 21 تير 1393 | 12:2 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

باسمه تعالی

من کنت مولاه فهذا علی مولا    هرکه من مولای او هستم پس این علی مولای اوست    رسول اکرم (ص)

با سلام وصلوات بر محمد وآل محمد وتبریک وتهنیت به مناسبت دهه ی ولایت و اعیاد قربان وغدیر به پیشگاه یگانه منجی عالم بشریت و نایب برحقش حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب وبا درود وسلام به روح پر فتوح امام شهیدان  ، با حضور مردم انقلابی وشهید پرور وهمیشه در   صحنه ی روستای شهرستانک از ساعت 7صبح تمامی نمازگزاران واعضای کانون فرهنگی وهنری نورالجنان واز همه پر شورتر جوانان ونوجوانان خواهر وبرادر

در محل مسجد امام علی (ع) گرد هم آمده و ضمن انجام یک مراسم پیاده روی همگانی وعمومی  مسیر  2 کیلو متری تا مزار شهدا را تکبیر گویان وبا سردادن شعارهای الله اکبر ولااله الا الله و مرگ بر آمریکا ومرگ بر اسرائیل به قصد برگزاری نماز عید قربان طی نمودندوپس از برگزاری نماز با شکوه عید قربان وپذیرایی  به زیارت مزار شهدا واهل قبور پرداختند ولازم به ذکر است که از شب عید قربان تا عید غدیر هرشب بعد از نماز مغرب وعشاء مراسم مداحی وپذیرایی از نماز گزاران در این مسجد ادامه داشت تا شب عید غدیر که برنامه های ویژه این شب با شکوه وپر برکت که  عید ولایت حضرت امیرالمومنین علی ابن ابی طالب (ع) است به شرح ذیل برگزار گردید :

1-     تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید توسط یکی از دانش آموزان اعضای کانون فرهنگی وهنری

 2-    همخوانی سرود ولایت ،  توسط گروه تواشیح ومناسبتهای اسلامی کانون فرهنگی وهنری نورالجنان

3- مداحی و مولودی خوانی وقرائت اشعار غدیریه در وصف واثباط ولایت بلا فصل علی (ع)

4-اجرای مراسم شادی بخش مانند شیرین کاری جوانان ونوجوانان – تعریف لطیفه وتقلیدصدا

5- اجرای مراسم تر دستی توسط یکی از هنرمندان به نام شهرستان

6-  اجرای سرود« علی ای همای رحمت »  توسط گروه سرود  کانون فرهنگی وهنری نورالجنان

7-سخنرانی توسط یکی از اساتید دانشگاه و شرح وبیان زندگی امام علی (ع) از تولد تا خلافت و واز خلافت تا شهادت وبرشمردن دلایل شیعه وسنی در خصوص ولایت بلا فصل آن حضرت پس از پیامبر گرامی اسلام وشرح وتفسیر حدیث نبوی ومعروف حجه الوداع در غدیر خم و معرفی وانتخاب امیر المومنین علی (ع) به جانشینی و امامت پس از پیامبر گرامی اسلام توسط خود آن حضرت با دلایل ومستندات نقل شده در کتابهای  شیعه وسنی .

8-برگزاری مسابقه ی شفاهی بین حضار وطرح سوالاتی ازبین سخنرانی انجام شده  در همین جلسه در خصوص عید غدیر وحضرت امام علی (ع) واهداء جوایز ارزنده به برندگان .

9-  برگزاری نمایشگاه روزنامه دیواری توسط دانش آموزان اعضای کانون .

 10- برگزاری مسابقه ی کتبی با سوالات چهار گزینه ای از پیش تنظیم شده وتوزیع آن بین حاضرین در شب عید غدیر در مسجد امام علی (ع) با ثبت نام ونام خانوادگی آنها گه افراد خارج از جلسه و بیرون ازمسجد  حق شرکت در آن را نداشتند با جوایز ارزنده  ( هدف تشویق وترغیب  وجذب جوانان ونوجوانان در مراسم ملی ومذهبی – اسلامی و حضور در مساجد  وبرنامه های آن

11-  پذیرایی از شرکت کنند گان با شیرینی ، شیر وشربت

در پایان مانند تمام مراسم با دعای فرج ودعا برای سلامتی رهبر معظم انقلاب وهمچنین آرزوی سلامتی حضرت بقیه ا... الاعظم وتعجیل در فرج وظهورش مراسم خاتمه پیدا کرد .

{به امید روزیکه  چشمان ما به جمال نورانی حضرتش منور گردد}

 

                                                                           با تقدیم احترام

       غلامرضا کیوانلو شهرستانکی

  مدیر کانون فرهنگی وهنری  نورالجنان مسجد امام علی (ع) شهرستانک



تاريخ : شنبه 21 تير 1393 | 10:57 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

باسمه تعالی

اندیشیدن به خوبیها آدمی را به انجام دادن آن بر می انگیزد          امام علی (ع)

 

اهم فعالیتهای انجام شده در ماه مبارک رمضان 1393توسط کانون فرهنگی وهنری نورالجنان  مسجد امام علی (ع) شهرستانک ، شهرستان جغتای

میسر نگردد به کس این سعادت                          به کعبه ولادت به مسجد شهادت

با عرض تسلیت به مناسبت  ایام  شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) وشبهای احیاء مراسم ویژه ای در مسجد امام علی (ع) برگزار گردید که برنامه های آن به شرح ذیل اعلام می گردد .

1-     اطعام از کلیه ی روزه داران در شبهای ماه مبارک رمضان پس از برگزاری نمازجماعت  مغرب وعشاء وهنگام افطار توسط خیرین

 2-    برگزاری دعای پرفیض افتتاح در هر شب ماه مبارک رمضان توسط مداح پرسابقه و محترم اهلبیت آقای غلامرضا کیوانلو شهرستانکی  (مدیر کانون ) که این هم چندین سال است بصورت مستمر  هرشب در ماههای مبارک رمضان توسط نامبره اجرا می شود

3- برگزاری مراسم پرفیض زیارت عاشورا با شرکت اقشار مختلف بویژه جوانان ونوجوانان هرروز عصر پنج شنبه در محل گلزار شهدا

4-  برگزاری مراسم سخنرانی وبیان احکام شرعی ودینی توسط حجت الاسلام كيوانلو  روحانی محترم روستا در شبهای ماه مبارک رمضان

5-  جذب کمکهای خیرین ( ارزاق ومواد خوراکی ) وتوزیع آن بین روزه داران وخانواده های  محروم بدون اطلاع قبلی و بدون شناسایی در هنگام شب

6-  برگزاری جلسات قرائت قرآن هرروز یک جزء در دوگروه خواهران وبرادران

7- آموزش روخوانی وقرائت قرآن کریم بین اعضای کانون جوانان ونوجوانان

8-برگزاری اردو های درون منطقه ای برای خواهران وبرادران به صورت جداکانه در روزهای ماه مبارک رمضان

9-   برگزاری کلاسهای آموزش احکام شرعی ، مسابقات وسرگرمی های دینی واسلامی جهت تقویت هوش و روحیه دینی ومذهبی در دانش آموزان در ایام ماه مبارک رمضان

10-برگزاری کلاسهای آموزش شنا سه روز در هفته ، هر هفته در تابستان واوقات فراغت دانش آموزان در محل استخر آموزش وپرورش شهرستان جغتای 

10- برگزاری مسابقات ورزشی بویژه فوتسال جام رمضان درسالن تربیت بدنی  مرکز شهرستان با تشکیل دو تیم جوانان ونوجوانان به صورت جداگانه با تیمهای مختلف شهرستان جغتای 

 11-  برگزاری مسابقات قرآنی واحکام دینی واهداء جوایز به برندگان در بین نمازهای جماعت با هدف جذب جوانان ونوجوانان در مسائل دینی ومزهبی

12- برگزاری دعای پر فیض ندبه در صبحهای جمعه همراه با صرف صبحانه که چندین سال است هر هفته این مهم بصورت مستمردر محل مسجد امام علی (ع) ادامه دارد

13-   برگزاری دعای پر فیض توسل در شبهای چهار شنبه هر هفته که این دعا نیز چندین سال است  در محل مسجد امام علی (ع)  بصورت مستمر ادامه دارد

14-    برگزاری دعای پرفیض کمیل هر هفته شبهای جمعه که این دعا نیز چندین سال است بصورت مستمردر محل مسجد امام علی (ع) برگزار می شود

15-    احیاء وشب زنده داری با جوانان ونوجوانان وقرائت دعاهای وارده در این شبها توسط مداحان اهلبیت تا هنگام سحر

16-    برگزاری دعای سحر ومناجات واعلام وقت باقی مانده تا اذان صبح در سحرهای ماه مبارک رمضان که برنامه مستمر وهمیشگی ما در هر ماه رمضان  می باشد

17-   سیاه پوش نمودن مسجد ومحل کانون در ایام شهادت امام علی (ع) وانجام مراسم دعای قرآن به سر ، مناجات ومداحی  در شبهای احیاء               

18-    انجام مراسم ویژه عزاداری نوحه خوانی وسینه زنی در شبهای 19 ، 21و 23ماه مبارک رمضان وایام ضربت خوردن مولای متقیان علی (ع) تا سومین روز شهادت آن حضرت  با حضور مداحان مشهور اهلبیت در شهرستان در محل کانون .

19-نصب پرچمهای سیاه در کلیه ی کوچه ها وخیابانها ومعابر روستا وبر روی ستونهای برق به نحوی که بطور کلی چهره ی روستا عوض شده ونظر هر بیننده ای را به خود جلب می نماید وایام سوگ وماتم به عینه مجسم می باشد .

20-    راه اندازی وتشکیل هیئت عزاداری وزنجیر زنی در روز 21ماه مبارک رمضان مصادف با سالروز شهادت حضرت امام علی (ع) وحرکت از محل کانون ومسجد تا مزار شهدا ی این روستا ( این برنامه همه ساله اجرا می شود )

21- برگزاری راه پیمایی با شکوه روزجهانی قدس با شرکت تمامی اقشار مختلف وروزه داران همزمان با سراسر کشور در این روستا که همه ساله برگزار می گردد

22-   برگزاری نماز با شکوه عید فطر با شرکت کلیه اهالی وروزه داران بویژه جوانان ونوجوانان اعضای کانونهای فرهنگی وهنری مساجد ونیز اعضای پایگاههای بسیج خواهران وبرادران با همکاری ومدیریت کانون فرهنگی وهنری نورالجنان

23-   اهداء هدایا به مکبران مساجد که در طول ایام سال بویژه ماه مبارک رمضان درهنگام برگزاری نمازهای جماعت همکاری فعال داشته اند

24-    اهداء جوایز به موذنین مساجد وتقدیر وتشکر جهت بیدار سازی روزه داران در هنگام سحرهای ماه مبارک رمضان

25-    جمع آوری زکات فطره وهمکاری با نهادهای مسئول مانند بهزیستی وکمیته محترم امداد امام خمینی (ره) درخصوص این امر



تاريخ : شنبه 14 تير 1393 | 10:29 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

باسمه تعالی

ونریدوا ان نمن علی الذین استضعفو ا فی الارض ونجعلهم الائمه ونجعلهم الوارثون

اگرشیعیان ما که (خداوند توفیق طاعتشان دهد ) درراه ایفای پیمانی که برعهده دارندهمدل می شدند،

میمنت ملاقات ما به تأخیر نمی افتادوسعادت دیدارمازودتر نصیب آنان می گشت         امام زمان (عج)

 

ضمن عرض تبریک وتهنیت به مناسبت نیمه شعبان سالروز میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت حجت ابن الحسن (عج) همزمان با سراسر کشور مراسم با شکوهی در محل  کانون فرهنگی وهنری نورالجنان  مسجد امام علی (ع) شهرستانک برگزار گردید که در این مراسم که ادامه مراسم سوم وچهارم شعبان بود  ضمن چراغانی وتزیین کوچه وخیابانها ومحل مسجد وکانون با چراغهای رنگی وپرچمهای مناسب یا مهدی ویا حجت ا بن الحسن ونصب بنر ، زیبایی دوچندان به محل داد که در شب میلاد نیز ضمن مولودی خوانی ومدیحه سرایی مداحان اهلبیت در میان اقشار مختلف مردم اعم از فرهنگی وغیر فرهنگی ، کسبه وبازاریان ونیز جوانان ونوجوانان خواهر وبرادر اعضای کانون واعضای پایگاه بسیج شهدای روستا شکوه وعظمت مراسم دو چندان شده بود که پس از مداحی ومولودی خوانی حجت الاسلام محمد کیوانلو امام جماعت وروحانی معظم روستا در خصوص انتظار فرج وشرح زندگی حضرت مهدی ووظیفه ما در زمان غیبت آن حضرت سخنان خوبی را ایراد فرمودند وبا سخنان ارزنده خود بر  شکوه وجلال مراسم افزودند ودر پایان ، مراسم با همخوانی دعای مخصوص فرج ودعای همیشگی پایان پذیرفت

 

شعری در میلاد با سعادت حضرت ولی عصر (عج)

يار آمده

بلبل بخوان آوازها گل در گلستان آمده                      ياران بشارت بر شما کاين سرو بستان آمده

ساقي بده پيمانه اي در کنج هر ويرانه‏اي                  برپا شده هنگامه اي چون جان جانان آمده

مطرب بزن شور و نوا چنگي حزين در بوعطا              بنواز زيرا يار ما اين ماه تابان آمده

ديوانه گشتند عاقلان از شوق آن ابرو کمان                 گويا که ماه از آسمان در جمع انسان آمده

ساقي ز مي پر کن قدح بر اهل مجلس مي بده            يعقوبيان را مژده ده يوسف به کنعان آمده

صوفي رها کن خرقه را از دير و مسجد اندر آ               بازا  بيا در جمع ما کاين عين ايمان آمده

زيباتر از اين گل کجا؟ هان بهتر از اين گل کجا؟           خوشبوتر از اين گل کجا؟ کاين گل ز رضوان آمده

اي گل سلامت مي کنم با خون طهارت مي کنم            خود جان نثارت مي کنم عشقت به قرآن آمده

گفتم چو در کويت رسم شرح فراقت سر کشم               حالا چه گويم مهوشم هجران به پايان آمده

خيز و ببين جاني دگر در جسم بي جان آمده                   آتش» مزن بر سر دگر اينک ز يار آمد خبر

برپا شده هنگامه اي به به عجب برنامه اي                     هر عاشق ديوانه اي در کوي جانان آمده

 

 

                                                                   با تشکر وسپاس فراوان

                                                                غلامرضا کیوانلو شهرستانکی

                               مدیر کانون فرهنگی وهنری  نورالجنان مسجد امام علی (ع) شهرستانک

 

 



تاريخ : شنبه 14 تير 1393 | 9:54 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

باسمه تعالی

فاطمه پاره تن من است پس هرکه اورا بیازارد مرا آزرده است   رسول اکرم (ص)

 

با عرض سلام وخسته نباشید وضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جانسوز وجانگداز ومظلومانه بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س)  مراسم با شکوهی در محل  کانون فرهنگی وهنری نورالجنان  مسجد امام علی (ع) شهرستانک برگزار گردید که در این مراسم از روز قبل تمام معابر وکوچه های رو ستا با نصب پرچمهای سیاه از روز شهادت حضرت زهرا (س) به مدت 10 روز وبر پایی مراسم عزاذاری ( مداحی ،  نوحه خوانی وسخنرانی ) در شبهای این دهه و راه اندازی هیئت زنجیر زنی جوانان ونوجوانان اعضای کانون فرهنگی وهنری مسجد امام علی (ع) وپایگاه مقاومت بسیج شهدای شهرستانک به صورت ویژه واستثنایی در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مي باشد ( لازم به یاد آوری است که در کلیه مراسمات مذهبی اعم از میلادها وشهادتهای ائمه اطهار (علیهم السلام ) این مسجد بطور کلی مراسماتی را برگزار می نموده است که از جمله : راه اندازی هیئت عزاداری ( سینه زنی وزنجیر زنی ) در سالروز شهادت حضرت فاطمه (س)ونیز سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)و21 رمضان المبارک ، سال روز شهادت مولای متقیان امیر المومنین علی (ع) می باشد که همه ساله برگزار می شود ) طرح مسابقه ای از میان سخنرانیهای مطرح شده در ایام دهه ی فاطمیه واهداء جوایز به کسانی که بیشترین امتیاز را کسب نموده اند که هدف از این مسابقات جذب بیشتر جوانان ونوجوانان به مسجد ومراسم مذهبی می باشد  .                                                                                                      



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 13:40 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

برای جستجوی خانه قرآن روستایی موردنظر خود  اینجا  کلیک کنید.

 داده های این بخش از سایت سازمان دارالقرآن الکریم استخراج شده است.

خانه قرآن المهدی (عج)
استان: خراسان رضوی ,
شهر: جغتای
دهستان: جغتای
روستا: شهرستانک
مدیرمسئول: صدیقه كیوانلو شهرستانكی
آدرس: روستای شهرستانک - مسجد امام علی (ع)
تلفن: 05725683221


تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 13:5 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

92-140

  

اعضای شورای اسلامی روستای شهرستانک بخش مرکزی شهرستان جغتای با ارسال نامه ای به مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی، ضمن قدردانی از تلاش های مدیر امور آبفار جغتای، خواستار تقدیر وی از مدیر امور آبفار این شهرستان شدند.

   به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی، اعضای شورای اسلامی روستای شهرستانک به نمایندگی از اهالی این روستا در نامه خود آورده اند:

 «مدیر عامل محترم شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی

   آوازه تلاش انسانهای بزرگ از قاف تا قاف پیچیده و نسیم لطف مهربانی خداوند همیشه بر آنان وزیدن گرفته است. انسانی که کار و تلاش فراوان انجام می دهد، همیشه انسان بزرگی است و بر ما ماست که این تلاش صادقانه بی ریا را گرامی بداریم. به همین منظور می خواهیم از زحمات خداپسندانه جناب آقای مهندس حسین آزارفر سپاسگذاری نمایید و از حضرتعالی نیز در خواست نماییم که ایشان را که موجبات رضایتمندی اهالی این روستا را فراهم نموده اند مورد تقدیر قرار دهید.  به این امید که توانسته باشیم پاسخی اندک به کوشش فراوان ایشان داده باشیم. در پرتو خداوند بی همتا سرافراز و پیروز باشید.



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 12:58 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

به گزارش روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي ، سرپرست نمايندگي تبليغات اسلامي جغتاي از معارفه روحاني مستقربلند مدت در روستاي شهرستانك جغتاي خبر داد .

زنگنه با اعلام اين خبر افزود : روستاي شهرستانك با جمعيت بالاي 2500 نفر جمعيت يكي از روستاهاي پرجمعيت جغتاي مي باشد .

وي در ادامه افزود : اين روستا داراي خانه عالم مي باشد ، كه در سال 91 به بهره برداري رسيده بود و حجت الاسلام اميري بعد از معارفه در اين روستا مستقر شد و خانه عالم رسما به بهربرداري رسيد .

 



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 12:50 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

به گزارش روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي، كانون نورالجنان ميلاد حضرت فاطمه معصومه (س) مراسم سخنراني و جشن ميلاد آن بانوي بزرگوار در مساجد روستاي شهرستانك از توابع شهرستان جغتاي برگزار گرديد.

 از جمله اين مراسم، ويژه برنامه سخنراني و مولودي خواني بود كه در مسجد جامع اين روستا با حضور اهالي و نمازگزاران اين مسجد بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار شد.

 اين برنامه در شب و روز ولادت حضرت معصومه (س) با همكاري اعضاء شوراي اسلامي و هيئت امناء مساجد شهرستانك برگزار گرديده است.



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 12:47 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

دبیر ستاد یادواره شهدای روستای شهرستانک از برگزاری اولین یادواره شهدای این روستا هم زمان با هفته دفاع مقدس خبر داد.

مهدی روحانی نژاد، دبیر ستاد یادواره شهدا در خصوص برگزاری یادواره شهدای روستای شهرستانک، اظهار کرد: این اولین یادواره ای است که برای گرامیداشت شهدای روستای شهرستانک برگزار می شود.

 

دبیر ستاد یادواره در خصوص زمان و مکان برگزاری مراسم گفت: این مراسم روز سه شنبه دوم مهر ماه ودر سومین روز از هفته دفاع مقدس بعد از نماز مغرب و عشاء در محل مسجد جامع روستا  برگزار می شود.

 

وی در خصوص برنامه های پیش بینی شده برای این مراسم تصریح کرد: این مراسم با غبار روبی و عطر افشانی مزار شهدا آغاز می شود و سرداراحمدی ، از فرماندهان دفاع مقدس ، در این مراسم به سخنرانی خواهد پرداخت.

 

روحانی ادامه داد: در این مراسم از کلیپ شهدای روستا و همچنین از نمایشگاه هفته دفاع مقدس و نمایشگاه کتاب نیز رونمایی  می شود.

 

وی در خصوص نحوه اطلاع رسانی بیان کرد: اطلاع رسانی از طریق تبلیغات شهری و نامه به ادارات و ارگان‌ها و ارسال پیامک انجام می شود.

 

دبیر ستاد شهدای روستای شهرستانک در پایان از تمامی  مردم شهید پرور، به خصوص جوانان انقلابی شهرستان، خواست تا در این مراسم معنوی شرکت کنند.



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 12:42 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |
ضمن عرض سلام وخسته نباشید بدینوسیله باستحضار می رساند که در روز هجدهم فروردین 1393 که به نام روز جهانی بهداشت وروز سلامتی نامگذاری شده است با پخش اطلاعیه توسط کانون فرهنگی وهنری نورالجنان مسجد امام علی (ع) شهرستانک  در مراکز عمومی مانند چهار راهها ومیدانهای روستا ونیز درب نانوائی ها از چند روز قبل ونیز یاد آوری آن در نمازهای جماعت ،  مردم را به شرکت در مراسم پیاده روی روز جمعه 18/1/1393دعوت نمودیم که این مراسم با تلاوت  آیاتی چند از کلام ا... مجید وقرائت دعای فرج  رأ س ساعت 5صبح همانروز شروع شد که اهالی وشرکت کنندگان با طی مسیر 2کیلومتری فاصله  کانون از مسجد امام علی (ع) روستا تا محل ایستگاه راه آهن به صورت رفت وبرگشت  را با سر دادن شعارهای سلامتی ومرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل ،  این روز را ارج نهادند ودر پایان مراسم جناب آقای دکتر تینا وزیری عضو دانشکده علوم پزشکی بیمارستان جغتای در خصوص سلامتی وتندرستی مطالبی را مطرح نمودند وازبین مطالب عنوان شده مسابقه ای برگزار شد که جوایزی نیز به برندگان اهداشد ومراسم با پذیرایی شرکت کنندگان ودر نهایت دعا برای سلامتی آقا امام زمان (عج) رهبر معظم انقلاب ، جانبازان ، مریضان ومسئولین مملکتی  پایان یافت .
 
 
                                         با تشکر وسپاس فراوان
                                       غلامرضا کیوانلو شهرستانکی
                            مدیر کانون فرهنگی وهنری  نورالجنان شهرستانک



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 11:58 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

 کانون فرهنگی وهنری نورالجنان مسجد امام علی (ع) شهرستانک

 

تا ديداري دوباره خدا نگهدار

به اميد ديدار

 

 



تاريخ : سه شنبه 10 تير 1393 | 10:37 | نویسنده : غلامرضا كيوانلو شهرستانكي |

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.

قالب

parsskin go Up

.

Flash Required

Flash is required to view this media. Download Here.




  • کمپ رز